Ontwikkelen@avans

print

Introductie Nieuwe Medewerkers

We hebben een introductiebijeenkomst bij Avans Hogeschool, zodat je je als nieuwe medewerker snel thuis voelt. Na deze introductiebijeenkomst ken je de missie, (onderwijs)visie en strategie van Avans en heb je een beter beeld van de diverse afdelingen binnen de organisatie.

Doel

Het leren kennen van de organisatie. Je hebt inzicht in de organisatie en de activiteiten van de verschillende afdelingen. Ook heb je duidelijkheid over je eigen taken en verantwoordelijkheden. Je bent op weg geholpen in je professionele en persoonlijke ontwikkeling binnen Avans. Bovendien ben je bekend met de organisatiecultuur.

Voor wie

Alle nieuwe medewerkers van Avans.

Inhoud

De introductiebijeenkomst bestaat uit verschillende programmaonderdelen die worden verzorgd door medewerkers van de verschillende afdelingen en diensteenheden. Zo geeft een lid van het College van Bestuur een presentatie over de missie, visie en strategie van Avans. Je krijgt een toelichting over de onderwijsvisie van Avans. Ook stellen diensteenheden waarmee je te maken kunt krijgen zich aan je voor: onder andere de Diensteenheid ICT en Facilitaire dienst (DIF), Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken (DMCS) en Diensteenheid Personeel & Organisatie (DP&O).

Workshop voor docenten
Ga je als docent aan de slag, dan kun je na afloop van de introductiebijeenkomst deelnemen aan de workshop 'Aan de slag bij Avans… als docent'. Deze workshop wordt je aangeboden door het Leer- en Innovatiecentrum (LIC) en Ontwikkelen@avans.

In de workshop besteed je aandacht aan je rol als docent, aan het hbo-onderwijs en de studenten waar je mee te maken krijgt. Met als doel een goede start in de eerste weken van je docentschap. Het accent ligt op algemene didactische principes. We gaan er van uit dat de academie of opleiding waar jij gaat werken je meer specifieke informatie geeft over de academie en opleiding.

Deze workshop is bedoeld voor nieuwe docenten, maar natuurlijk ben je van harte welkom als je al wat langer docent bij Avans bent.

Na de introductiebijeenkomst

De introductiebijeenkomst is onderdeel van een bredere introductieperiode die verder bestaat uit:

  • het introductieprogramma van de afdeling
  • het mentorschap: koppels met nieuwe/ervaren werknemers; dit regelt de eigen afdeling
  • optioneel: intervisiebijeenkomsten voor nieuwe medewerkers; dit regelt de eigen afdeling

Vorm

Na de ontvangst met koffie en thee volg je verschillende presentaties en maak je op interactieve wijze kennis met de diensteenheden. Uiteraard kun je vragen stellen. We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch.

Laatst bijgewerkt op 17 april 2020.

Data

De eerstvolgende introductiedag vindt plaats

Programma onder voorbehoud:op woensdag 26 augustus 2020.

09.00 uur tot circa 13.30 uur: introductie

13.30 uur tot circa 16.30 uur: workshop 'Aan de slag bij Avans... als docent', alleen voor docenten en indien aangemeld.

Exacte tijden volgen na aanmelding.

Overige data introductiebijeenkomsten:

5 november 2020
14 januari 2021
8 april 2021

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de introductiebijeenkomst van 26 augustus 2020, meld je dan aan. Hier geef je ook aan of je wilt deelnemen aan de workshop 'Aan de slag bij Avans...als docent'. Overleg voorafgaand aan je aanmelding wel even met je leidinggevende over je deelname.

Als je je hebt aangemeld, ontvang je circa 1 week voor aanvang van de introductiebijeenkomst een email met nadere informatie.

Meld je aan voor 26 augustus 2020.

Laatst bijgewerkt op 17 april 2020.

Avanscollega’s die de introductiebijeenkomst eerder volgden, zeiden:

"Een mooi en inhoudelijk interessant programma wat zeer goed georganiseerd is. De moeite waard. Word je blij van als nieuwe medewerker!"

"Goede informatie en een losse sfeer. Leuk om nieuwe collega's te zien in zowel formele als informele setting."

Laatst bijgewerkt op 28 december 2018.