Ontwikkelen@avans

print

Bevorder de samenwerking met de apps van Microsoft O365

O365 bestaat uit veel verschillende apps zoals Word, Powerpoint en Excel. Naast deze Apps bestaat O365 ook uit de apps Teams, Sharepoint, OneNote en Planner. Deze apps zijn allemaal bedoeld om de samenwerking te bevorderen. 

Struggel jij en je team nog regelmatig met de opties en kennis van bovenstaande apps en wil je efficiënter te werk gaan? Neem dan contact op met Ontwikkelen@avans. Samen kunnen wij kijken waar de behoeftes liggen om een training geheel op maat samen te stellen.

Een kort overzicht van de meest bekende apps:

  • Sharepoint

Sharepoint is speciaal ontwikkeld om de online samenwerking binnen teams te verbeteren. Om samenwerken aan bestanden te kunnen optimaliseren, leer je zoeken, werken met versiebeheer en metadata.

  • Teams

Via Teams kun je het contact houden met je collega's via chat, bellen en het uitwisselen van bestanden. Stel een vraag via de chat aan je collega of het hele team. Plan een (online) bijeenkomst voor een kleine groep of een team. Plaats een bijlage of e-mail in de thread om het team op de hoogte te houden. Sla je bestanden centraal op met versiebeheer en werk (tegelijk) samen in je gedeelde documenten.  

  • OneNote

Met OneNote kun je gemakkelijk en geordend notities en aantekeningen bij elkaar houden. OneNote is het ideale hulpmiddel tijdens vergaderingen, periodieke overleggen en bij projecten. Maak aantekeningen, notities, voeg koppelingen, afbeeldingen en zelfs geluidsopnamen in. Allemaal op 1 plek en zelfs gekoppeld aan bestaande documenten, Outlook afspraken of taken en deelbaar met bijvoorbeeld collega's.

  • Planner

Microsoft Planner is een app die taakgericht werken makkelijker maakt. De app is gericht om samen te werken maar kan ook ingezet worden om je eigen taken te structureren. Op ieder moment kun je mensen uit je team toevoegen aan een taak. Je bepaalt wie welke taken uitvoert, waar en wanneer. 

Op zoek naar een andere training op het gebied van Microsoft Office? 

Naast bovengenoemde apps kan het ook zijn dat je te weinig kennis hebt van Word, Excel of hulp nodig hebt bij het maken van een Powerpoint presentatie. Ook daarvoor (of in combinatie met bovenstaande apps) kunnen wij een training op maat samenstellen.

De functie Excel bieden wij apart aan in ons open aanbod, opgesplitst in Excel basis en Excel gevorderd. Deze training is ook als maatwerk met je team af te nemen.  Klik hier om je interesse kenbaar te maken. 

Meer informatie

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor een maatwerktraject? Mail dan naar ontwikkelen@avans.nl 

 

Laatst bijgewerkt op 14 september 2020.