Ontwikkelen@avans

Persoonlijke kracht

In de driedaagse training 'Persoonlijke kracht' neem je jezelf onder de loep. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag, je persoonlijke drijfveren en je beslissingen. Ook krijg je handvatten voor nieuw gedrag waarbij je trouw blijft aan jezelf.

Doel

Na deze training weet je beter wie je bent en waarom je dingen doet zoals je ze doet. Wat je drijft of motiveert. Je kunt nieuw gedrag toepassen dat bij je past en dat een beter effect sorteert. Gedrag waar je vanaf wilt kun je achterwege laten.

Voor wie

Deze training is voor medewerkers die verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen gedrag en het effect daarvan. Medewerkers die steviger in het leven en hun werk willen staan en open staan voor verandering door kritisch naar zichzelf te kijken.

Inhoud

Je omschrijft je eigen kernkwaliteiten en brengt je sterke en zwakke punten in kaart. Je leert je eigen valkuilen (her)kennen en ombuigen naar iets positiefs. En hoe denken je gedrag beïnvloedt. Verder maak je kennis met verschillende communicatiestijlen en de verschillende niveaus van leren.

Met behulp van de MBTI-vragenlijst leer je meer over je eigen persoonlijkheid en krijg je inzicht in de persoonlijkheden van de mensen om je heen. Door te herkaderen leer je hoe je het gedrag van een ander in een andere context kunt zien, waardoor je een andere betekenis geeft aan dit gedrag.

Andere vragen die aan bod komen zijn:

 • Hoe oefen ik invloed uit op anderen?
 • Hoe oefen ik invloed uit op mijn eigen emoties?
 • Hoe kom ik voor mezelf op?
 • Hoe geef ik op een vriendelijke manier mijn grenzen aan?
 • Hoe geef en ontvang ik feedback?

Tijdsinvestering

6 dagdelen

Vorm

Vooraf vul je een MBTI-vragenlijst in. En een intakeformulier waarop je je verwachtingen en persoonlijke leerdoelen invult.

Je gaat vooral praktisch aan de slag met bewustwording en interventies. Interventies door individuele opdrachten, rolgesprekken, oefeningen in twee- of drietallen en groepsgesprekken. Na iedere trainingsdag werk je een ontwikkelplan voor jezelf uit.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op via 088 - 525 79 99 of ontwikkelen@avans.nl.

Certificaat: bewijs van deelname, bij 100% deelname.

Laatst bijgewerkt op 23 april 2019.
 • Persoonlijke kracht

  Avans - Breda
  24 okt 2019
  Open inschrijving
  Deadline voor inschrijving is verstreken.
  Meer info
Laatst bijgewerkt op 23 mei 2019.

Avanscollega's die deze training eerder volgden, zeiden:

"De training had nog wel 3 cursusdagen langer mogen duren! Ik heb er zoveel van opgestoken dat ik me er nog meer in had willen verdiepen, nog meer had leren toepassen. Heb nu al wel veel vooruitgang geboekt maar vond het jammer dat de cursus al weer voorbij was."

"Iedereen was erg open naar elkaar toe. We hebben veel van elkaar kunnen leren."

"Ik had van te voren niet durven hopen dat ik er zo uit zou komen!"

"Ik ben er zoveel sterker uitgekomen en heb veel handvaten gekregen om me verder te ontwikkelen. Ben erg blij dat ik zelf de training heb gedaan."

"De training persoonlijke kracht is een goede training waarin je veel zelfkennis opdoet maar ook veel leert over andere persoonsstijlen. De training heeft me veel kracht en goede moed gegeven om mijn assertiveit verder uit te bouwen. Na de training sta ik zekerder in mijn schoenen en durf ik lastige situaties beter aan!"

"Ik vond het heel leerzaam; je krijgt een beter inzicht in hoe je als mens in elkaar steekt en veel tips en handvaten om sterker en krachtiger in de wereld te staan, wat je meer leefplezier oplevert. De tips en handvatten via de bij-de-handjes kun je in zowel thuis- als werksituatie je eigen maken en toepassen."

"Met deze cursus kom je meer te weten over je eigen drijfveren. Je krijgt handvatten waarmee je meteen aan de slag kunt, op je werk en in je privésituatie."

Laatst bijgewerkt op 21 december 2018.