Ontwikkelen@avans

print

Scrum Master

De Scrum Master is verantwoordelijk voor het op correcte wijze uitvoeren van de Scrum aanpak. Dit wordt gedaan door ervoor te zorgen dat het hele team de Scrum theorie, werkwijzen en regels naleeft. De Scrum Master verleent service aan de Product Owner, het Scrum team en de organisatie.

De belangrijkste taken van de Scrum Master zijn:

 • Zorgen dat elke stap van een Scrum project doorlopen wordt.
 • Eventuele belemmeringen tijdens het project oplossen of uit de weg gaan.
 • Zorgen dat iedereen begrijpt wat er gedaan moet worden en waarom.

Met deze training ben je in staat om je Scrum team goed te ondersteunen zodat ze maximaal rendement kunnen leveren. 

Laatst bijgewerkt op 14 september 2020.

DOEL/RESULTAAT

De Scrum Master training is een eendaagse training, waarin wordt ingegaan op de theorie en principes van Scrum. De focus ligt op de kracht van Scrum en de rol van de Scrum Master hierin: oppakken en toepassen. Na het volgen van de training heb je een helder beeld van Scrum en ben je in staat met Scrum te starten in jouw team.

VOOR WIE

Voor het volgen van de training is het prettig als je al enige kennis/ervaring hebt met Scrum. Je wilt beter weten hoe je de rol van Scrum Master in de praktijk toepast om zo het Development Team, de Product Owner en de organisatie beter te kunnen dienen.

De focus en de leerdoelen van de  Scrum Master training

De focus van de training ligt op de theorie achter Scrum en de basisprincipes binnen de methodiek. De training bestaat uit een mix van theorie en praktijkopdrachten.

Na het volgen van de training:

 • heb je een duidelijk beeld waarom Scrum werkt;
 • heb je een diepgaand begrip van dienend leiderschap, waardoor je kunt fungeren als Scrum Master voor je team én stakeholders;
 • ben je in staat om Scrum Events op de juiste manier te faciliteren en in te richten;
 • ben je in staat om de rollen en verantwoordelijkheden binnen Scrum te definiëren en te bepalen hoe deze ingevuld kunnen worden binnen jouw Scrum team.

INHOUD VAN HET PROGRAMMA

Tijdens de training worden verschillende onderwerpen behandeld. Uiteraard passen we de training aan op jouw vragen en ervaringen. In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 1. De theorie en principes van Scrum en de rollen, regels en gebruiken van Scrum
 2. Het werken met Scrum: mensen en teams
 3. Het coachen en faciliteren
 4. De rol van de Scrum Master

VORM/WERKWIJZE

De training is gericht op minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers en met een hoge mate van praktijkgerichte opdrachten en oefeningen om de rol goed te ervaren.

De training biedt een goede basis om je te verder te certificeren als Professional Scrum Master I (PSM I). Hiervoor kun je één van de diverse externe tweedaagse trainingen volgen.

MEER INFORMATIE

 • Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met ontwikkelen@avans.nl.
 • Tijdsinvestering: 2 dagdelen training.
 • We raden je aan om eerst de Basis Scrum Training van ontwikkelen@avans te volgen om enige kennis van Scrum op te doen.
 • Lees vooraf de Scrum Guide.  

i.v.m. de huidige situatie rondom het coronavirus zal deze training digitaal worden gegeven in 2 dagdelen (ipv fysiek 1 dag).

 

Laatst bijgewerkt op 14 juli 2020.
 • Scrum Master

  Avans - Breda
  Startdatum nog onbekend
  Voorinschrijving

  Voorinschrijving

  Meer info
Laatst bijgewerkt op 14 juli 2020.