Ontwikkelen@avans

print

Het nieuwe beoordelen is ontwikkelen

De gesprekkencyclus lijkt wel eens een papieren tijger waar je het in sommige periodes druk mee hebt. In de training 'Het nieuwe beoordelen is ontwikkelen' leer je hoe dat anders kan. Hoe je zorgt dat medewerkers een actieve rol pakken en regelmatig stilstaan bij hun resultaten en ontwikkeling. Voor zichzelf, in gesprek met jou of in gesprek met collega’s. Zodat ze weten waar ze goed in zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. De training biedt je in een tweedaags programma kennis, handvatten en gesprekstechnieken.

Doel

De training maakt leidinggevenden bekend met de gesprekkencyclus:

 • Wat zijn de mogelijkheden om invulling te geven aan de gesprekkencyclus?
 • Wat is de relatie tussen zelforganisatie en de cyclus?
 • Hoe stimuleer je medewerkers om actief aan de slag te gaan met hun ontwikkeling?

Zo draag je effectief bij aan de ontwikkeling van je medewerkers en het behalen van doelstellingen.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor directeuren, adjunct-directeuren en coördinatoren die de functionerings-, voortgangs- of beoordelingsgesprekken voeren. De training is verplicht voor nieuwe coördinatoren.

Inhoud

De training gaat uit van een waarderend perspectief op ontwikkeling. Dit betekent ontdekken en benadrukken wat mensen goed kunnen, in plaats van wat iemand niet goed kan. Deze sterke punten ofwel talenten kan de medewerker gericht inzetten om organisatiedoelstellingen te bereiken en concreet te werken aan de eigen ontwikkeling.

Deze waarderende benadering creëert eigenaarschap bij medewerkers, waardoor zij verantwoordelijkheid nemen voor het behalen van doelstellingen en hun ontwikkeling. Vanzelfsprekend is het belangrijk om heldere afspraken te maken, die met elkaar te volgen en zo nodig bij te sturen. Hoe doe je dat nu effectief?

In 2 dagen krijg je uitleg over de gesprekkencyclus van Avans, ga je aan de slag met waarderend ontwikkelen en leer je hoe je goede SMART-afspraken maakt met medewerkers. Ook oefen je met een trainingsacteur met het voeren van een constructief gesprek en een effectieve manier van feedback geven.

Tijdsinvestering

2 trainingsdagen

Vorm

De training is sterk interactief opgebouwd met korte inleidingen en veel ruimte om te oefenen. Het maximum aantal deelnemers per training is 8.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op via 088 - 525 79 99 of ontwikkelen@avans.nl.

Je ontvangt het boek 'Het nieuwe beoordelen' van Gert van Grunsven en Rob Severens.

Certificaat: bewijs van deelname, bij 100% aanwezigheid.

Laatst bijgewerkt op 10 april 2019.
 • Het nieuwe beoordelen is ontwikkelen

  Avans - Breda
  Startdatum nog onbekend
  Voorinschrijving

  Voorinschrijving

  Meer info
Laatst bijgewerkt op 15 juli 2020.

Een Avanscollega die deze training eerder volgde, zei:

"Goede training met praktijkvoorbeelden en interactie met zowel de cursusleider als met de mede cursisten."

Laatst bijgewerkt op 21 december 2018.