Ontwikkelen@avans

print

Diana Withagen

Diana Withagen werkt sinds 2012 als docent, onderwijsontwikkelaar en coach bij de Academie voor Marketing en Business Management. Daar coacht zij nieuwe docenten en medewerkers en weten andere collega’s haar te vinden bij vraagstukken waarin ze zelf nog geen oplossing hebben gevonden. Hiernaast heeft Diana haar eigen coachings- en trainingsbureau. Zij heeft eerdere ervaring als coördinator, coach en trainer bij commerciële bedrijven. Diana heeft zich de afgelopen jaren geschoold en ontwikkeld in coaching bij cultuurvraagstukken, samenwerkingsvraagstukken en veranderprocessen zoals zelforganisatie. Ook is zij opgeleid als NLP Master Practitioner en Systemisch werker.

Vraagstukken

Diana kan jou coachen als je een vraag hebt op de volgende gebieden:
• Pedagogisch-didactische vaardigheden
• Toetsing en beoordeling
• De docent als coach
• Persoonlijke vraagstukken zoals timemanagement, omgaan met werkdruk, samenwerking, omgaan met de cultuur van je academie, ontdekken welke rollen het beste bij je passen.
• Specifieke vraagstukken zoals studieloopbaanbegeleiding, commissiewerk, voorzitterschap, onderwijsontwikkeling

Toelichting

Diana is altijd geïnteresseerd in de mens achter de docent. Zij kijkt goed naar jouw vraagstuk en zoekt samen met jou naar de bron hiervan. Diana werkt intuïtief, open, empathisch, aansluitend en spiegelend en brengt een verscheidenheid aan methoden en technieken in vanuit NLP, Systemisch werk, Transactionele Analyse en karakterstructuren. Indien gewenst werkt zij ook met persoonlijkheidsprofielen zoals DISC en MBTI. Je kunt bij Diana terecht met vragen over gedrag en vaardigheden, waarden en overtuigingen, maar ook met vraagstukken die raken aan jouw identiteit.


Feedback die docenten en collega’s aan Diana als coach geven:
Als persoon ben je erg prettig, je blijft vooral erg bij jezelf. Je bent puur, oprecht en betrokken, dat ervaar ik als positief.
Je straalt rust uit en laat mensen zich op hun gemak voelen.
Er is steeds weer een moment dat jij mij mijn stappen nog helderder kunt laten formuleren. Je blijft namelijk doorvragen totdat je bij de kern bent aanbeland.
Door jouw vragen heb ik mezelf vragen gesteld om mijn echte doel boven water te krijgen.
Je humor kan ik ook waarderen!
 

Laatst bijgewerkt op 27 maart 2020.