Ontwikkelen@avans

print

Individuele coaching

Als medewerker kun je bij Ontwikkelen@avans ook terecht voor individuele coaching. Onze coaches zijn professionals die hun sporen hebben verdiend. Ze helpen jou om het verschil te maken vanuit passie en betrokkenheid. Met coaching kun jij de regie nemen over je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We zetten zowel interne als externe coaches in. Coaches kunnen op heel verschillende vraagstukken worden ingezet. Wij maken onderscheid in de volgende soorten coaching:

 1. Coaching in het docentschap (Avans DocentCoach)
 2. Coaching op persoonlijk functioneren
 3. Coaching op gezond leven en werken

Avans DocentCoach

Je hebt het gevoel dat je met gerichte hulp en ondersteuning een nóg betere docent kan zijn. Dan kun je je laten coachen door een Avans DocentCoach. In een maatwerktraject kun je aan de slag met jouw leervraag. De coaching kan zich zowel richten op je professionele als op je persoonlijke ontwikkeling, in alle rollen en taken die bij het docentschap horen.

Lees meer op het tabblad 'Avans DocentCoach'.

Externe coaching

Als medewerker van Avans kun je ook terecht bij onze externe coaches. Zij zijn zorgvuldig geselecteerde coaches met veel ervaring en verschillende coachingsmethodieken. Zij begeleiden ontwikkelvragen zowel op het gebied van persoonlijk functioneren als op het gebied van gezond leven en werken.

Lees meer op het tabblad 'Onze externe coaches'.

Livvit coaches

Avans heeft een collectief zorgpakket gezondheidsoplossingen bij Livvit ingekocht inclusief (leefstijl)coaching. Wanneer je gebruikmaakt van een Livvit coach gelden speciale tarieven en voorwaarden. Een afspraak maak je via Health Services.

Laatst bijgewerkt op 22 juli 2020.

Avans DocentCoach

Je hebt het gevoel dat je met gerichte hulp en ondersteuning een nóg betere docent kan zijn. Dan kun je je laten coachen door een Avans DocentCoach. In een maatwerktraject met een coach kun je aan de slag met je eigen leervraag.

Met deze resultaatgerichte coaching vergroot je je kwaliteit als docent. De coaching richt zich op alle rollen en taken die bij het docentschap kunnen horen.

Deze vorm van individuele coaching is bedoeld voor alle docenten - van beginnend tot zeer ervaren - die een coachingsvraag hebben op alle gebieden van hun docentschap, zoals:

 • pedagogische-didactische vaardigheden (=Pd)
 • toetsing- en beoordelingsvaardigheden (=Tb)
 • de docent als coach (=dc)
 • persoonlijke vraagstukken zoals timemanagement, het omgaan met werkdruk, samenwerking, omgaan met de cultuur van je academie (=pv)
 • specifieke vraagstukken zoals studieloopbaanbegeleiding, commissiewerk, onderwijsontwikkeling en andere zaken die jij tegenkomt in jouw docentschap (=sv)
Wie Pd tb dc pv sv
Jeanette Merks ja   ja ja ja
Stans Wijn ja   ja ja ja
Edwin Melis ja   ja ja  
Gerty Vos ja   ja ja ja
Eva Blaauw ja   ja ja ja
Lies van Dobbenburgh ja   ja ja ja
Margon de Molenaar - Backx     ja ja  
Irma Drent ja ja ja ja ja

Aanmeldprocedure

Voordat je je aanmeldt, vraag je goedkeuring aan je directie. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een eerste gesprek. In dit gesprek bespreek je wat coaching voor jou kan betekenen en aan welk resultaat je wilt werken. Op grond van de informatie uit dit gesprek word je gekoppeld aan een Avans DocentCoach.

Vervolgens heb je met deze coach een intakegesprek waarin je samen een traject op maat uitzet. Verschillende werkvormen zijn mogelijk, bijvoorbeeld lesbezoek, video-opnames, het bespreken van eigen reflecties op professioneel handelen, oefenen met vaardigheden of het voorbereiden van lesopbouw.

Afhankelijk van je coachvraag volg je een traject van 4 gesprekken of een traject van 7 gesprekken. Daarnaast bieden we een traject aan in de vorm van e-coaching (bekijk hiervoor het profiel van Lies van Dobbenburgh). De kosten voor een traject van 4 gesprekken bedragen € 885. De kosten voor een traject van 7 gesprekken bedragen € 1.470.

Meer informatie

Wil je meer weten over coaching op je docentschap, neem dan contact op met Ontwikkelen@avans via 088 - 525 79 99 of ontwikkelen@avans.nl.

Aanmelden voor Avans DocentCoach

Laatst bijgewerkt op 3 november 2021.

De juiste externe coach vinden

Je wilt met 1-op-1-coaching aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Dat kan met een externe coach. Hij of zij onderzoektsamen met jou je leervraag en begeleidt jou in de stappen die je neemt om je doel te bereiken. Zowel de coach als jijzelf nemen verantwoordelijkheid in dit proces, met als resultaat een wenselijke en duurzame verandering.

Onze externe coaches helpen bij coachvragen rondom persoonlijk functioneren (performance coaching) en rondom gezond leven en werken (leefstijlcoaching).

Ontwikkelvragen op het gebied van persoonlijk functioneren kunnen zijn:

 • Ik wil mijn assertiviteit vergroten.
 • Ik wil mijn communicatie verbeteren.
 • Ik wil beter leren samenwerken.
 • Ik wil zelfsturend werken.
 • Ik wil overtuigen en beïnvloeden zonder macht.

Ontwikkelvragen op het gebied van gezond leven en levensfase kunnen zijn:

 • Ik wil meer doen met zingeving.
 • Ik wil een betere balans tussen werk en privé.
 • Ik wil begeleiding bij rouw of verliesverwerking.
 • Ik wil mijn ouderschap en werk beter combineren.
 • Ik wil beter omgaan met stress en spanning.
 • Ik word ouder en wil met plezier blijven werken.

Vrijblijvende kennismaking

Denk je dat je een geschikte coach hebt gevonden? Vraag dan een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan.

Of eerst advies

Weet je nog niet goed wat je coachvraag is of wat voor soort coach je exact zoekt? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met een adviseur van Ontwikkelen@avans. We helpen je graag.

Aanmelden / Meer informatie

Download de informatie over de aanmeldprocedure en uitgangspunten van externe coaching.

Onze externe coaches

Klik op de naam van een coach om meer te lezen. Aan de afkorting zie je welke vorm van individuele coaching ze bieden:

Pe = performance coaching
Ls = leefstijlcoaching

Wie Pe Ls
Ivo Geurts Ja Ja
Jan Schuitemaker Ja Ja
Bart Broeren Ja -
Brigitte van den Broek Ja Ja
Muriël van Beurden Ja -
Jolanda Wessel Ja -
Inge Spek - Ja
Frieks Bruning - Ja
Annemie Schuitemaker Ja Ja
Marieke Mouwe Ja -
Rienne Oomes Ja Ja
Ilse Heesterbeek Ja Ja
Yvonne van der Pompe - Ja
Yorick Saeijs Ja Ja
Joke Pluijm Ja Ja

 

Aanmelden voor externe coach

Laatst bijgewerkt op 11 januari 2022.