Ontwikkelen@avans

print

Coach Aart van den Dool

Teamcoach Avans Hogeschool

Aart werkt vanuit ATGM als docent en vanuit HR als teamcoach en sparringpartner. Vanuit docentschap bij ATGM begeleidt Aart studenten in onder andere de thema’s duurzame procestechnologie, ondernemerschap, bioraffinage en biopolymeren. Hij begeleidt Student Talent Cafés in de persoonsontwikkeling en studentidentiteit vanuit MovingTalent activerend onderwijs.

Als teamcoach maakt Aart de brug tussen de persoonlijke ambities van medewerkers, team, academie/dienst en Avans. De afgelopen jaren heeft hij zijn ervaring in teamontwikkeling opgebouwd vanuit MovingTalent, voor academiebureaus, dienst, onderwijs- en management teams.

Voorop staat de nieuwsgierigheid van Aart naar de dynamiek in groepen en de betekenis die zij als team willen maken. Zijn begeleiding begint bij de verkenning van teamthema’s en vanuit daar de workshops op maat vormgeven en uitvoeren. Het meest pakkend en succesvol vindt hij teams te laten ervaren wat hun dynamiek is en wat dit doet in het team. Om vanuit daar als individu en als team te leren en nieuw resultaat te laten zien.

Vraagstukken/specialismen

Interesse heeft Aart voor teamontwikkeling als leertraject. Hierin staan voor Aart ervaringsleren, de persoonlijke beleving en de dynamiek in teamleren centraal. Naast de onderwijsopbrengst en samenwerkprocessen, is teamsucces vooral verankerd in de onderlinge relaties van mensen. Succesvolle teams hebben een gezamenlijke duidelijkheid in visie, talenten-kracht, ontwikkelpotentieel, onderwijsvernieuwing, vertrouwen, kernwaarden, lef en innovaties. Teamleden delen ook de angst, twijfels, frustraties, valkuilen en verstarring. Elk team hebben naast power, betrokkenheid en tastbare onderwijsinnovatie een onderstroom en schaduwzijden die begrepen wil worden.

Werken vanuit de menselijke maat en groepsgedrag is de aanpak van Aart. Hij heeft kennis in ervaringsleren met onder andere OutwardBound-methoden, active reviewing, energizers en adventure education. Aart gebruikt zijn netwerk binnen en buiten Avans om de best passende methode te vinden voor de vraagstelling van de groepen en teams.

Referenties

  • Directieteam ATGM
  • Linda van Harn, DP&O en Young-Ambition
  • Saskia Nauwelaers, OutwardBound.Be
  • Carla Nijlunsing, Avans PABO en CNCC
  • Academiebureaus ATGM, ACUE en AGZ
  • Team DP&O Services
  • Nathalie Marquez-Luzardo, coöordinator Biobased Technology and Chemistry
  • Team CoE Biobased Bouw, lector Willem Botger
  • Benjamin Gerard, Nature.Be

Contact

Neem contact op met Ontwikkelen@avans of Aart om samen aan de slag te gaan. Zie meer informatie op het tabblad 'Aanmelden' op de pagina Teamcoaching.

Laatst bijgewerkt op 4 januari 2019.