Ontwikkelen@avans

print

Coach Goukje Verheijen

Teamcoach Avans Hogeschool

Sinds 2008 werkt Goukje Verheijen als docent strafrecht bij de Juridische Hogeschool Avans-Fontys. Gaandeweg de jaren is haar interesse voor het overbrengen van de inhoud van het vak verschoven naar het begeleiden van de persoonlijke ontwikkeling van de student en medewerker. Het intrigeert haar wat het individu beweegt in het maken van zijn keuzes en wat hem tegenhoudt om daadwerkelijk te doen waar hij energie van krijgt.

Via MovingTalent is zij actief betrokken bij de POP-cafés en Student Talent Cafés, waarbij de persoonsontwikkeling van het individu centraal staat. Niet alleen het individu, maar ook het team heeft haar interesse. In het kader van de zelforganisatie en de onderwijsvernieuwing zal er binnen Avans meer in teams samengewerkt worden. Goukje vindt het een uitdaging om samen met het team uit te zoeken wat hun bestaansrecht is, hoe zij elkaar beter kunnen begrijpen en welke interventies er nodig zijn om tot een optimale samenwerking te kunnen komen.

De missie van Goukje is het op creatieve en inspirerende manier begeleiden van individuen en teams, zodat zij vanuit een coachende rol studenten voor de toekomst kunnen opleiden.

Vraagstukken/specialismen

Haar kracht zit in het begeleiden van individuen en teams vanuit openheid, ruimte en vertrouwen. De kennis en ervaringen uit de opleidingen Neuro Linguïstisch Programmeren, Krachtgericht coachen, Zijnsgericht coachen en de Reis van de Held van Korthagen Opleidingen komen hierbij goed van pas.

Zij werkt graag vanuit het ervaringsleren. Door te laten doorleven wat situaties met het individu of het team doen, leert men het meest. Een team dat vragen heeft over het formuleren van een missie, over samenwerken binnen de onderwijsvernieuwing, over het benutten van kwaliteiten van individuen of teams en over het versterken van krachten, kan bij haar terecht. Samen met jullie  zal zij op een creatieve en inspirerende manier op zoek gaan naar de antwoorden op de vragen die er zijn.

Referenties

  • Minou Hoeberichts, adjunct-directeur Juridische Hogeschool Avans-Fontys
  • Aart van den Dool, ATGM, MovingTalent en Ontwikkelen@avans
  • Linda van Harn, Ontwikkelen@avans

Contact

Neem contact op met Ontwikkelen@avans of Goukje om samen aan de slag te gaan. Zie meer informatie op het tabblad 'Aanmelden' op de pagina Teamcoaching.

Laatst bijgewerkt op 15 maart 2019.