Ontwikkelen@avans

print

Docentprofessionalisering

Team

Nathalie Coenraadts Susanne in 't Ven
Maartje Nelissen
BDB(+)
Nathalie Coenraadts
 BDB(+)
 Susanne in 't Ven
 Overig
Dorien Meeuwis Daniëlle Vermeer
Dorien Meeuwis
Overig
Daniëlle Vermeer
BDB(+)
Christien van der Ploeg-Klein
BDB(+)
Anick van Rijsewijk
Anick van Rijsewijk
Overig
Nadine van der Horst
 
BDB(+)
Marlies Otten
Overig

Waar helpen we jou mee?

 • Je bent nieuw lid van een examencommissie en moet nog de verplichte basistraining volgen. Of je bent zittend lid en wilt je deskundigheid bijhouden.
 • Je geeft les in het Engels en wilt met meer vertrouwen kunnen communiceren met studenten. Of je (PowerPoint) presentatie verbeteren om het optimale uit je lessen te halen.
 • Je gaat voor het eerst een multidisciplinaire groep studenten doceren. Of je hebt het gevoel dat je meer kunt halen uit het interdisciplinaire team dat je coacht.
 • Je gaat intakegesprekken met scholieren voeren en je hebt de NOA-training nog niet gevolgd.
 • Je wilt de Sustainable Development Goals (SDG’s) verwerken in je onderwijs en wilt weten waar te beginnen.
 • Je bent studentencoach/SLB'er en wilt meer praktische informatie en tools om een goed gesprek te kunnen voeren met studenten.
 • Je bent een nieuwe docent en wilt leren hoe je een student groeigericht kunt begeleiden bij leeractiviteiten.
 • Je gaat een tentamen geven aan studenten en je wilt een goede toets ontwikkelen.
 • Je bent docent en hebt het gevoel dat je met de inzet van ICT-tools betere leeractiviteiten zou kunnen aanbieden.
 • Je bent docent en wilt meer weten over hoe het lerende brein van studenten werkt.
 • Je bent nieuw lid bij een academiecommissie en wilt leren hoe je samen met je collega's een toetsprogramma ontwikkelt.

Trainingen

Bekijk alle trainingen in het menu Cursussen.

BDB: Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid

Avans biedt docenten een uniek professionaliserings- en certificeringstraject: de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB). Er zijn 2 varianten van dit traject: de oorspronkelijke BDB+ voor docenten die in dienst zijn gekomen voor 1 mei 2021 en de nieuwe BDB voor docenten die in dienst kwamen op of na 1 mei 2021. Op de pagina BDB(+) staat meer informatie over de modules, eventuele vrijstellingen en trainingsdata.

SKE: Senior Kwalificatie Examinering

Samen met je collega's werk je aan het (verbeteren van het toetsprogramma van je academie. Hoe je dit kunt aanpakken, leer je tijdens het SKE-traject.

Coaches

Ontwikkelen@avans heeft een aantal interne coaches geselecteerd die jou kunnen ondersteunen bij het nog beter invullen van je docentschap. Als je wilt weten wat de Avans DocentCoaches voor jou kunnen betekenen, lees dan meer op de pagina Individuele coaching.

Maatwerk

Je hebt een ander ontwikkelvraagstuk waarbij je ondersteuning zoekt. Het nieuwe curriculum vraagt van jouw docenten meer coachende vaardigheden. Ze willen zich hier in ontwikkelen en daarbij heb je ondersteuning nodig. Je hebt behoefte aan een maatwerkprogramma om het niveau Engels van docenten te verhogen. Of je wilt een NOA-assessmenttraining op maat voor de academie organiseren.

Bij dit soort vraagstukken helpen we je graag met een maatwerkoplossing. Neem contact op met je HR Businesspartner of met Ontwikkelen@avans via 088 - 525 79 99 of ontwikkelen@avans.nl.

Laatst bijgewerkt op 20 mei 2022.
Relevant/Gekoppeld
Werkvormen en tools voor docent-professionalisering

Tools op het gebied van didactiek, toetsing, brein en leren, blended leren, SDG's, interdisciplinair onderwijs, onderzoek, Engels en meer.

Ga aan de slag

Ervaringen van collega's

Nieuwsgierig wat collega's van ons aanbod voor docentprofessionalisering vinden?

Lees hun testimonials

Nieuws
Agenda