Ontwikkelen@avans

print

Testimonials docentprofessionalisering

Dit zeggen collega's over ons aanbod op het gebied van docentprofessionalisering:

BDB+ module A: Didactiek

"Wat ik heb geleerd, is dat de lesbegeleiding een van de belangrijkste aspecten is bij onderwijs geven. De docent maakt het verschil!"

"Er worden diverse werkvormen gebruikt waarin we vooral veel hebben samengewerkt met anderen. Dat vond ik heel leuk en gaf veel nieuwe inzichten. De balans met theorie vanuit de docent was ook goed. Die theorie gaf steeds houvast."

Naar de module Didactiek

BDB+ module B: Toetsing

"De werkvormen zijn passend bij de opdrachten en handig om mee te nemen naar eigen lessen."

"Ik vond deze digitale werkwijze heel prettig, omdat deze veel ruimte liet om aan de opdrachten te werken op de cursusdagen zelf. En de individuele feedbackmomenten waren heel goed en zinvol."

Naar de module Toetsing

BDB+ module C: Onderwijs & ICT

"Ik heb geleerd dat het digitaliseren eigenlijk al goed is ingezet en tools makkelijker toepasbaar zijn dan ik dacht. Maar dat je wel didactische keuzes moet maken om de lessen goed over te kunnen brengen."

"Mooie balans tussen individuele opdrachten en delen met elkaar. Leuk dat de groep divers was, waardoor er een variatie aan input was."

Naar de module Onderwijs & ICT

BDB+ module D: Brein & Leren

"Samenwerken met docenten van andere opleidingen verruimt de blik. Het geeft nieuwe inzichten en in sommige gevallen is het dan niet meer nodig om zelf nogmaals het wiel te gaan uitvinden."

"Ik heb nu een beter, duidelijker beeld van de rol van geheugen bij leren. En ik heb handvatten gekregen om deze kennis toe te passen in de eigen onderwijspraktijk."

Naar de module Brein & Leren

NOA Intake Assessment inclusief oefenen intakegesprek

"Zeer goed. Veel praktijkvoorbeelden en hierop ook meteen feedback. Dit maakt de training heel leerzaam."

"Goede opzet. Lekker to the point en in een 'concentreerbaar' tijdsbestek."

"Heel nuttig om te weten wat de achtergrond is en wat het doel en de knelpunten zijn. Dit geeft veel handvatten om een gesprek in te gaan."

"Goede inhoud. Zowel theoretisch als praktijkgericht. Er worden veel verschillende trajecten behandeld."

"Heel goed om langs alle facetten te lopen die kunnen voorkomen tijdens een intake. Het was ook prettig om een inkijkje te krijgen in de normering van het assessment, om die goed te kunnen begrijpen."

Bekijk de training NOA Intake Assessment inclusief oefenen intakegesprek

Actieonderzoek doen en begeleiden

"De werkvormen in de training zijn direct te gebruiken in het onderwijs, ongeacht de inhoud van de opleiding, omdat actieonderzoek vraagstukken behandelt waarmee iedereen in het dagelijkse leven te maken krijgt."

"Heel erg goed. Direct toepasbaar, zowel binnen het team als in de begeleiding van studenten."

Bekijk de training Actieonderzoek doen en begeleiden

Interdisciplinaire didactiek in het HO

"Zinvol. Erg prettig dat er naast het bespreken van de stof ruimte is om praktisch aan de slag te gaan met de eigen honoursmodule. Verder vond ik het coachinggesprek in het begin van het traject erg nuttig: de vragen die daar zijn gesteld, vormden een belangrijke basis voor de ontwikkeling van mijn honoursmodule."

"Ik heb een interessant en leuk traject doorlopen en daar veel plezier aan beleefd."

Bekijk de training Interdisciplinaire didactiek in het HO

Laatst bijgewerkt opĀ 15 juli 2020.