Ontwikkelen@avans

print

Inzicht in jezelf door middel van testen en vragenlijsten

 Wellicht heb je al gekeken naar de loopbaanopdrachten en heb je enkele of al opdrachten gemaakt. Naast het maken van loopbaanopdrachten kun je met deze geselecteerde gratis testen een beter beeld krijgen van wie je bent. Deze korte testen hebben we geselecteerd van de website 123test.nl. De uitkomsten van deze testen zijn een indicatie, maar een prima start om jouw zelfbeeld te verkennen.

Vragenlijsten/testen

Naast deze gedragstesten kun je cognitieve en capaciteitentests gebruiken om te onderzoeken welk werk- en denkniveau haalbaar is. Hieronder vind je gratis digitaal oefenmateriaal:

Oefen je liever met een boek, dan adviseren wij het volgende boek:

Ook kun je enkele oefenopgaven van de cognitieve en capaciteitentests van Ontwikkelen@avans doen:

Ontwikkelen@avans gebruikt de testen van Online Talent Manager (OTM), omdat deze voldoen aan de criteria van validiteit en betrouwbaarheid. In een loopbaantraject maken we samen met jou een selectie uit het uitgebreide aanbod van OTM. De testen van OTM worden digitaal afgenomen en daarna met jou in een persoonlijk gesprek doorgenomen.

Bekijk hier een filmpje van loopbaanadviseur Willeke Fleuren waarin zij verteld over het toepassen van Online Talent Manager.

Via kijkoptalent.nl kun je alvast kennismaken met een van de basistesten, het Octogram. Het Octogram maakt talenten zichtbaar en geeft aan welke werk- of leiderschapsstijlen het best bij je passen. Gebaseerd op het model van concurrerende waarden van Quinn zet het model 8 concurrerende waarden tegenover elkaar. Deze worden visueel in beeld gebracht in 8 herkenbare rollen.

Maak kennis met de korte demotest gebaseerd op het Octogram op kijkoptalent.nl.

Wil je de volledige test Octogram maken, neem dan contact op met Ontwikkelen@avans via 088 - 525 79 99 of ontwikkelen@avans.nl.

De testen van OTM kunnen ook worden gebruikt bij teamontwikkeltrajecten en bij ondersteuning in het proces van zelforganisatie.

Laatst bijgewerkt op 24 mei 2019.